restje En France - Reisverslag uit Middelburg, Nederland van Lucia - WaarBenJij.nu restje En France - Reisverslag uit Middelburg, Nederland van Lucia - WaarBenJij.nu

restje En France

Door: Lucia

Blijf op de hoogte en volg Lucia

17 September 2015 | Nederland, Middelburg

Middelburg, 17 september 2015

Hallo allemaal, hier de laatste dagen van deze reis waar we weer erg van hebben genoten omdat alles op zijn plek viel. De plaatsen waren, meestal, erg leuk. De mensen aardig en de zon was veel aanwezig. Wat wil een mens nog meer?

We rijden vandaag naar St. Maure de Touraine, een klein plaatsje met een leuke camperplaats. Onderweg komen we langs echte zigeuners die met paard en wagen onderweg zijn. Ze waren zeker met 15 wagens. Grote ronde daken en daar leven ze dan in. De was hing, vele meters lang, aan de lijn te drogen. Een klein kijkje in het leven van deze mensen en rijden door naar Aignes, een vestingstadje waar we al eerder hebben overnacht. De plek was een modderpoel met putten, jammer want we hebben nog niet alles gezien hier. Toch maar door. Dan komen we bij Loches. Daar wilde ik naar het kasteel en moest dat alleen doen, te warm. Geen punt, ik aan de wandel. Loches is een stad met daarin een vestingstad en daarin weer een kasteel. In vroeger tijden moet dit alles erg veilig zijn geweest met die dubbele muren. Het is een mooi kasteel en ik geniet van alle oudheden. We belanden daarna in St. Maure de Touraine en vinden een leuke plaats in het stadje. De volgende dag rijden we verder omdat hier niet veel te beleven valt. Erg klein.
Wij zijn naar enkele camperplekken gereden, maar daar het nogal warm is willen we niet te vroeg ergens in een stadje blijven staan. Zo kwam het dat we Azay de Ribeau voorbij gingen terwijl dat een erg leuke plaats is om te bezoeken. Het is gewoon nog te warm en te vroeg om te stoppen. Een aanbeveling is om langs de Indre de D17 te volgen en de vele kastelen die er staan te gaan bekijken. Bij Igny-Usse staat een echt mooi kasteel, wit met zwarte torens en een mooie kasteeltuin. Een bezoekje waard. Iets verderop ontmoet de Indre de Loire en gaat daarin op. Deze plek ligt bij het stadje Némar. We rijden door Landes St. Martin, wat we officieel niet mogen. Campers zijn verboden in deze stad. Snappen doe ik dat wel, als je de gevels mooi wilt houden moet je uitlaatgassen vermijden. We kregen dan ook commentaar van een Fransman. Evenzogoed hebben we aan de andere kant van het dorp heerlijk op een parkeerplaatsje thee gedronken met zicht op de Loire die dit jaar heel erg droog staat.
Dan door naar Turquant, een bijzonder plaatsje waar we een prima plekje hebben gevonden. Turquant is bijzonder omdat ze er een heleboel galerijen van diverse pluimage op een rij hebben die allemaal in de rotsen zijn ingebouwd. Je ziet dat de gevels van Galerijen zowel als woningen hier gelijk aan lopen, min of meer, met de rotswand. Van heinde en verre komt men hier naar toe om dit fenomeen te bekijken.
Ook wijn wordt hier in overvloed gebrouwen en de wijnranken verdwijnen op de horizon. De druiven smaken goed. Eg leuk vonden we het om uitgenodigd te worden in een restauratie atelier. Deze man heeft op zijn pilaren bij het hek aan beide zijden een zeer bijzondere en oude koffiemaler staan. Ik had deze gefotografeerd en we konden niet precies bepalen waar het apparaat voor diende. We stonden hier wat over te argumenteren toen de poort openging en we naar binnen werden gevraagd en de man trots zijn atelier liet zien. Zeer oude spullen had de man staan, 14e eeuwse lijsten, spiegels, papier marche paarden zonder staart, enz. We keken onze ogen uit. De man vertelde van alles, maar niet alles was helaas voor ons helemaal duidelijk. De taal barrière.
Tijdens de wandeling door en om het dorp konden we genieten van vergezichten met in de verte bv Saumur met zijn prachtige kasteel (ook te bezoeken) en een oude windmolen die nog steeds werkt.
Daarna zijn we naar de rivier de Loire gelopen die meer op een woestijn lijkt dan op een rivier. Geen water. De vissen zitten hier en daar in een paar centimeter water! Ze steken met enige regelmaat de kop boven water om lucht te happen. Zo Zielig.
In Turquant zijn we twee dagen gebleven en hebben zowat alles wel gezien daar.
De 12e gaan we weer verder en rijden een stukje langs de Loire en komen over een zeer smalle oude lange brug. Oppassen voor de buitenspiegels! Vandaag was niet echt onze geluksdag met het vinden van een camperplaats. Het werd laat vandaag.
Vier plaatsen hebben we opgezocht. De 1e lag naast een bos aan een weg en was zeer verlaten. Niet dus. Dan naar Gacé waar we al eerder zijn geweest. Festiviteiten op de parkeerplaats en dus gesloten voor campers. De volgende lag aan een klein meertje/plasje naast de brandweer met ook weer een weg nabij. Erg leeg en afgelegen, behalve de brandweer dan. Dat werd hem ook niet. Weer een 20 km. door en we kwamen uit in Vimoutier. Het was even zoeken maar we hebben het gevonden. Ook aan een weg. Wel, we waren moe en het moest dan maar. We stonden een uurtje alleen toen er nog 2 campers bij kwamen. Dan is het vol.
Het is vast een leuke plaats maar toen we de volgende dag wakker werden regende het pijpenstelen dus die stad hebben we niet bezocht. Daarvandaan zijn we op pad gegaan naar Dieppe waarbij we verrast werden onder Pont-Audemer. Er is daar een grote omgeving vol met bijzondere vakwerkhuizen, hele smalle, maar in zeer goede staat. Het leek wel een groot dorp met verspreidde huizen. Denk aan Obelix en Asterix. Ook een aanrader is de weg naar de kust van Yerville tot Varengeville (kust net onder Dieppe). Dit is een mooi romantisch weggetje vol groen en zeer idyllisch. In Hautot sur Mer mochten weer eens een wielerwedstijd meemaken op de top van de klif. Uitzicht op de White Cliffs van de Franse kust. Prachtig. Daarvandaan door naar Dieppe waar we (even droog) een kleine wandeling hebben gemaakt naar de Boulevard. Daar was de Renault Alpine club met een grote massa auto’s aanwezig. Een Renault 8 deed het verleden even opborrelen. De Alpines waren allemaal prachtig en zó oud. Een glimmende rode Ferrari mochten we ook bewonderen. Het was allemaal geweldig.
Na Dieppe zijn we maar weer van de kust afgegaan, het weer is vreselijk. Veel wind en regen. Via de Baai van de Somme en St.Valerie sur Mer gaan we naar St. Omer, een grote stad. Veel zien we er niet van want we rijden er zuidelijk langs. We stoppen even bij een Aldi om op het parkeerterrein even wat te eten. Weinig parkeerplaatsen gehad onderweg en aanlokkelijk is het ook niet met al die regen. Hiervandaan rijden we naar België en stoppen in Veurne aan de kaai bij de haven. Een leuk plekje, zeker als het mooi weer is, vanwaar je Veurne kunt bezoeken. Je staat er enkele straten van de Markt vandaan. Vandaag wordt het niks meer, morgen misschien?
De volgende morgen is het (even) droog en kan ik de stad in. Een prachtige markt met schitterende geveltjes. Snel even de winkelstraat in om nog wat presentjes te kopen voor de achterban. Daar is door al die regen in Frankrijk niets meer van gekomen. Leuke winkeltjes wel. Ook bekende merken als Kruidvat en Zeeman zijn aanwezig. Maar een leuk chocoladewinkeltje trok de aandacht. Lekkere dingen wel, dus dat kon wat worden. Ik ben uiteindelijk geslaagd voor allemaal en kon tevreden terug naar de camper. We zijn redelijk snel weer doorgegaan en langs Middelkerke, Oostende, Sluis (Nederland) naar Breskens. Daar hadden we een stopje bij familie die in allerijl nog snel een verse appelcake produceerden. Heerlijk.
Aan het einde van de dag waren we dan weer in Middelburg en is de reis ten einde.
Hopelijk was het weer leuk om dit verslagje te lezen. Wanneer we weer vertrekken weten we nog niet, maar jullie zien het vanzelf weer in de inbox verschijnen.

Graag tot een volgend keer, Lucia

• 17 September 2015 - 15:23

Lucie:

Nou, zo zie je nog wat van de wereld nietwaar. Ook korte reisjes zijn leuk. Was weer een leuk verhaal hoor. Op naar de volgende.
    Gr. Rien en lucie