maand novenber
Door: Lucia
Blijf op de hoogte en volg Lucia
29 November 2018 | Portugal, Lagos
Dag allemaal,
We zitten nu in Lagos, een leuk havenstadje met vriendelijke mensen, leuke winkelstaten, een fort, prachtige rotsformaties en een leuke CP.
In Faro hadden we wat regen waardoor ons dakluik in het toiletgedeelte lekte. Daar was al enige tijd geleden het bovendeel van weggewaaid tijdens een rit en het gedeelte eronder, wat nu boven lag, afgeplakt met ductape. Werkte tot nu toe goed, maar helaas. Nu zit er in Almancil, 17 km van Faro vandaan, een camperservice bedrijf. Dus, ik dacht: “Ga er even op de fiets heen”. Pak hiervoor een regenachtige dag met veel wind, niet slim. Ach, In Valo do Logo (waar o.a. Linda de Mol een villa achter hoge muren heeft als ook de heer van Gaal), moet ik even stoppen voor een bui. Blijken ze daar een mooi winkelcentrum te hebben. Even genieten van de luxe etalages. Dan door naar Almancil. Ik heb af en toe even de weg moeten vragen. Hier lopen de wegen anders dan in Nederland met af en toe zelfs zandwegen. Ik kom in Almancil waar ik me verbaas over de grote van de stad en de vele winkelstraten. Weer maar even vragen want je rijdt zo verkeerd. Ik moest naar de hoofdweg, de N125 dat wist ik en men stuurt me zo die weg op. Stond er al naast . Nog een paar km langs de weg waar men je voorbij scheurt en je dus zeer voorzichtig moet zijn. Ik kom bij de winkel. Hebben ze alleen een heel dakluik en geen losse onderdelen. Oké, is niet erg, maar de kleur pas totaal niet in ons interieur. Wil er dan nog maar even over denken en keer zonder dakluik terug. Over de N125!. Ik rijd Almancil weer in en naar blijkt ook weer uit en weer terug op de N125. Ik zei toen iets wat ik niet zou moeten zeggen. Even later zag ik een afslag met verwijzing naar een bekende naam. Ik nam de afslag en dacht zo weer snel terug te zijn. Niet dus. Een sinaasappelplantage met dezelfde naam, wat nu? Ben doorgefietst omdat het de goede kant op was, zuidelijk. Kom bij een t-splitsing, welke kant nu? Rechts staat een grote zwarte hond, dat was eigenlijk wel de goede weg. De hond komt ineens in actie, blaffend holt hij op mij af, ik sping op mijn fiets en ga linksaf weg van de hond. Een heel stuk met bocht erin en ik blijf trappen! Op een gegeven moment hoor ik de hond niet meer en kan ik even uitrusten, heb geen idee meer van waar ik ben. Een bos met duinen, zand, niet in te fietsen. Dan maar lopen. Af en toe zie ik vaag de zon en kies ik maar weer één van de paadjes. Krijg het warm en wil bellen. Geen bereik.
Ik zoek mezelf een weg en nar ongeveer drie kwartier kom ik in de bewoonde wereld. Montenegro en de universiteit. Gelukkig, hiervandaan ken ik de weg weer. Na twee uur kom ik eindelijk helemaal bezweet weer thuis. Een was- en verschoonbeurt is dan wel nodig. Een ervaring waar ik niet naar terugverlang hoor. Volgende keer GPS gebruiken op de telefoon. Haha.
Verder zijn we nog een paar nachten in Loulé geweest, afgelopen zondag was het een bijzonder slechte dag met veel wind aan de kust, Loulé ligt iets in het binnenland, en wij hebben er niet zo`n last van gehad en heerlijk gewandeld in de stad. Weer een ander gedeelte ontdekt. Altijd leuk. Ook een dag besteed aan het kopen van een nieuwe startaccu voordat de oude het echt zou begeven. Hiervoor zijn we naar Algarve Forum geweest nabij Albufeira, de firma Norauto, schitterende winkel die ook meedeed aan de Black Friday. Nog wat andere artikelen meegenomen en dan naar Leroy-Merlin, soort super Gamma. Die winkel is voor mijn eega, ik ga naar de Makro en koop er 5 liter heerlijke wijn in pak.
Daarna nemen we het besluit om naar Lagos te gaan waar we nu nog staan.
Lucia
29 November 2018 - 16:31
Joke Van Eersel:
Hoi Lucia. Zo beleef je nog eens avonturen... het werd toch wel een heel flinke fietstocht.. dakluik al kunnen fiksen ? We kijken wel eens naar het zuiden van Portugal, als de weerberichten op tv zijn. Nu dus even niet zo goed weer? Hier ook regen hoor. Waar vieren jullie kerst ? Gr. Joke. -
02 December 2018 - 04:26
Henny:
Jemig Lucia, je zou er totaal verdwale zeg.... en nu je dak nog steeds stuk... toch wat aan doen dan hoor ;-)
Ik hoop beter weer voor jullie dan hier!